Ρίγανη Βουνού

Χαρακτηριστική σε όλους μας η ρίγανη βουνού. Η θαυμάσια μυρωδιά της φρεσκοκομμένης ρίγανης που ταιριάζει σε όλα τα φαγητά. Παράγουμε ρίγανη ολοκληρωμένης καλλιέργειας και το αποτέλεσμα είναι μια θαυμάσια μυρωδάτη ρίγανη από τον ανθό της. Μόλις μια πρέζα αρκεί για να μοσχομυρίσει το φαγητό σας και εσείς γνωρίζεται ότι έχετε πάρει ρίγανη σχεδόν βιολογική.

 Η Ελληνική ρίγανη (Greek Oregano) είναι φυτό πολυετή και ποώδες η ποιότητα της θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως. Η ρίγανη πέρα από το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση που αφήνει στο φαγητό έχει και πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Είναι αντιδιαρροϊκή, αντιφλεγμονώδες, βακτηριοκτόνα. Υπό μορφή αφεψημάτων χρησιμοποιείται για την ατονία των εντέρων, αποχρεμπτικό για το βήχα, βοηθάει στην υπέρταση και την αρτηριοσκλήρυνση. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης (οριγανέλαιο) χρησιμοποιείται για τον πονόδοντο.

Η ρίγανη έχει 12 φορές περισσότερο αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 από την πατάτα και 42 από το μήλο. Επίσης με λίγο ρίγανη στην τροφή των πτηνών σας κρατάτε τις αρρώστιες μακριά τους.